Uvař si

S Bobíkem

Bobíkův jahodový dort s polevou

Ingredience:

50 g mandlové mouky

90 g hladké mouky

50 g kukuřičného škrobu

1 lžička sušeného droždí

6 vajec

80 g moučkového cukru

Citronová kůra z půlky citronu

Špetka soli

300 g mléčné polevy

3 ks Bobík Tvarohový vanilka (240 g)

300 g čerstvých jahod

4 lžíce jahodové marmelády

 

Postup:

Troubu předehřejte na 180 °C. Na pečící papír položte menší dortovou formu o průměru cca 22 cm.

Mandlovou a hladkou mouku prosejte s kukuřičným škrobem a droždím. V další misce ručním šlehačem spojte žloutky s cukrem a citronovou kůrou, směs musí být zpěněná, poté do ní přisypte mouku. Z vaječných bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta.

Těsto nalijte do vymazané a vysypané dortové formy (průměr cca 22 cm) a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Bude to trvat zhruba 30 minut (kontrolujte špejlí). Mezitím očistěte a na plátky nakrájejte jahody. Hotový korpus nechte vychladnout, rozkrojte jej napůl. Pomažte marmeládou, poklaďte jahodami a pokryjte vrstvou tvarohového Bobíka. Poté přiklopte vrchní částí korpusu a dortík polijte rozehřátou polevou.

Můžete jej ozdobit čokoládovými, či cukrovými zdobítky, přidat jahody a po krátkém chlazení v ledničce podávat.