Bobíkův jahodový dort s polevou

Ingredience:
50 g mandlové mouky
90 g hladké mouky
50 g kukuřičného škrobu
1 lžička sušeného droždí
6 vajec
80 g moučkového cukru
Citronová kůra z půlky citronu
Špetka soli
300 g mléčné polevy
3 ks Bobík Tvarohový vanilka (240 g)
300 g čerstvých jahod
4 lžíce jahodové marmelády
Postup:
Troubu předehřejte na 180 °C. Na pečící papír položte menší dortovou formu o průměru cca 22 cm.
Mandlovou a hladkou mouku prosejte s kukuřičným škrobem a droždím. V další misce ručním šlehačem spojte žloutky s cukrem a citronovou kůrou, směs musí být zpěněná, poté do ní přisypte mouku. Z vaječných bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta.
Těsto nalijte do vymazané a vysypané dortové formy (průměr cca 22 cm) a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Bude to trvat zhruba 30 minut (kontrolujte špejlí). Mezitím očistěte a na plátky nakrájejte jahody. Hotový korpus nechte vychladnout, rozkrojte jej napůl. Pomažte marmeládou, poklaďte jahodami a pokryjte vrstvou tvarohového Bobíka. Poté přiklopte vrchní částí korpusu a dortík polijte rozehřátou polevou.
Můžete jej ozdobit čokoládovými, či cukrovými zdobítky, přidat jahody a po krátkém chlazení v ledničce podávat.